Kinderen bevrijden je uit je comfortzone

IMG_4307

 

Kinderen zijn puur, kwetsbaar, speels en leven vanuit onvoorwaardelijke liefde. Ze herinneren mij er elke dag opnieuw aan op mijn gevoel te vertrouwen. Te leven vanuit liefde en zonder angst.


 

Kinderen bevrijden je uit je comfortzone!

 

Het is vakantie. Ik ben vrijgezel. Wat doe je dan? De wereld ontdekken door te reizen en daarmee je grenzen verleggen? Het is een mooie manier van het leven ontdekken, genieten en groeien! Maar is dat de enige manier van grenzen verleggen en ontdekken? Is het niet gewoon altijd al dichtbij en om mij heen?

 

Afgelopen week heb ik doorgebracht met mijn familie, een gezin met vier kinderen. Ondertussen is het gezin flink uitgebreidt en gingen wij, ter gelegenheid van het 40-jarige huwelijk van mijn ouders, naar Spanje. Ik bracht deze week dus veel tijd door met kinderen om me heen. Het was een geweldige week.

 

Op dit moment verblijf ik bij mijn neef in Barcelona, een gezin met drie kinderen. Ik zit wat te schrijven voor We DOP. Mijn nichtje (13 jaar) vraagt me mee te gaan naar het centrum van Barcelona; ‘natuurlijk, ik ga mee!’. Plots laat ik me verrassen door een foto waar ik blij van word. Het is een foto van mijn nichtje (4 jaar) via Whatsapp. Vol trots op de foto laat zij haar zelfgemaakte vogelhuisje zien. Fascinerend, want ze heeft de laatste tijd wat met vogelhuisjes. Mijn schoonzus vraagt zich af wat dat toch is. Juist omdat mijn nichtje een nieuwe stap gaat maken naar de basisschool. “Heeft dit wat te betekenen of is het toeval?”. Ik lach vol trots en bedenk me tegelijkertijd hoe bijzonder kinderen toch zijn. Het is een mooie reflectie van kind naar ouder;

 

“Laat me los en zelf nu vliegen, wetende dat ik de geborgenheid die jij mij thuis geeft altijd weer op kan zoeken wanneer ik dat nodig heb”.

 

Ook voor mijn schoonzus is het weer een nieuwe fase, waarin haar dochter haar uitgedaagd los te laten, meer tijd voor zichzelf vrij te maken en dus meer voor zichzelf te durven kiezen. Ik besefte me hoe mooi kinderen zijn en hoeveel ze ons leren en laten zien! Door ons te spiegelen en uit te dagen onze angsten onder ogen te zien, zodat we groeien.

 

Ik laat me tijdens het schrijven even afleiden door mijn foto’s op Instagram en kom tot de ontdekking dat ik me vaak laat omringen door kinderen. Op datzelfde moment krijg ik een bericht van een vriend van mij; “Ik zie dat je erg gek bent met alle kinderen!”. Mijn reactie was: “ik houd gewoon onvoorwaardelijk van ze en de rest gaat vanzelf…”. Ik ging mezelf op dat moment toch wel afvragen waarom ik het toch zo fijn vind om van tijd tot tijd me te laten omringen met kinderen, terwijl ik zelf nog geen moeder ben?

 

Kinderen zijn mooie wezens. Ze zijn puur, eerlijk, leven minder vanuit angst, ze leven vanuit liefde, hebben een heldere logica en kennen vrijwel geen grenzen. Ze leren ons veel. De grenzen en angsten creëren wij als volwassenen.

 

Wanneer je als ouder aan die angsten werkt bevrijd je jezelf en je kind van belemmeringen. Afgelopen jaren heb ik voor en vanuit mijn werk heel veel belemmeringen onder ogen mogen zien en opgelost. Je leert denken vanuit een breder perspectief en krijgt een geheel nieuwe visie op het leven. Je leert, zoals je onvoorwaardelijk van kinderen kunt houden, onvoorwaardelijk van jezelf te houden. Kinderen helpen mij er elke dag aan herinneren liefde te hebben voor mezelf en hoe onvoorwaardelijk liefde te geven aan een ander.

 

Met hun speelsheid laten ze zien dat het leven niet zo serieus hoeft te zijn. Dat je het leven mag zien als een spel. Dat je kunt vertrouwen op je intuïtie en eigen kracht. Ze hebben een eigen visie waarmee ze je inspireren en ruimer laten denken. Ze zijn als een spiegel voor jou waar je als volwassene van kunt leren.

 

Vandaag kies ik ervoor om met mijn nichtje naar het centrum van Barcelona te gaan. Meestal ga ik alleen, maar toch bewandel je dan letterlijk en figuurlijk al snel hetzelfde pad. Ik heb besloten te vertrouwen op haar intuitie en ga zien wat het me zal brengen!


 

Geschreven door Eefje de Wind, eigenaar/coach/healer/trainer/inspirator We DOP

Leave a Reply

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.