Hoe ‘open-minded zijn’ je verder helpt.

Open-minded, wat is het eigenlijk?

Veel mensen verwarren open-minded zijn nog wel eens met Hipsters, ‘anders zijn dan anderen’ of gezellig naar een Parenclub gaan. Open-minded zijn is niets anders dan onbevooroordeeld door het leven gaan en in staat zijn te kijken vanuit verschillende perspectieven.

Hoe wij naar de wereld en mensen om ons heen kijken wordt al voor ons negende levensjaar bepaald. Dit is hoe het bij ieder mens werkt. Het hoort bij het natuurlijke ontwikkelproces. Daarmee wordt jouw persoonlijke blik op de wereld bepaald. Je creëert jouw waarheid. Met dit gegeven kun je nog wel eens tegen wat dingen aanlopen. Je ontwikkelt jezelf verder; je krijgt een baan, wellicht een gezin en je wordt geleefd. Of er doen zich fijne en minder fijne gebeurtenissen voor. Op een bepaald punt in je leven komen er dan vragen naar boven zoals;

* Is dit het leven wat ik echt wil?

* Wil ik de rest van mijn leven dit werk blijven doen?

* Ben ik eigenlijk wel wie ik wil zijn?

* Is de persoon waar ik nu bij ben de juiste voor mij?

* Waarom lukt dat wat ik graag wil toch telkens niet?

* Wat is er nou eigenlijk echt belangrijk?

De een raakt op dit punt in een vicieuze cirkel, de ander zoekt een andere manier een uitweg (eten, alcohol, vreemdgaan, plots fanatiek gaan sporten etc). Sommigen van ons leggen de verantwoordelijkheid hiervoor bij een ander. En weer een andere groep mensen neemt van de een op de andere dag een rigoureuze beslissing.

Jouw eigen-ik vind dat het tijd wordt je bewust te worden van jouw waarheid en te leren kijken vanuit een ander perspectief! Een geruststelling; het is allemaal heel normaal en als je er iets mee doet, komt het goed! 🙂

Waarom is open-minded zijn hierin de sleutel? Door ‘open-minded’ te leren leven ben je in staat vanuit verschillende perspectieven (waarheden) te kijken. De wereld om jou heen is plots een stuk groter. Je ziet ineens meer mogelijkheden en keuzes die leiden tot het antwoord op jouw vraag en dus geluk! 

Wanneer je dit stap voor stap leert, hoef je ook geen uitweg te zoeken of rigoureuze beslissing te nemen wat meestal leidt tot het ongewenste resultaat.

Ben jij open-minded en sta je ervoor open om stap voor stap meer perspectieven te zien? Neem dan eens een kijkje op Instagram  of Facebook; Volg mij (Eefje de Wind / We DOP) en ik neem je de komende weken mee en leer je om vanuit verschillende perspectieven naar de wereld te kijken!

Leave a Reply

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.