Mijn weg en mijn passie!

Het ontstaan van We DOP

Toen ik in 2009 gevraagd werd een kapsalon over te nemen in Breda was ik razend enthousiast en tegelijkertijd ‘oh zo angstig’. Ben ik niet te jong? Kan ik dat wel? Wat zijn de consequenties? Toevallig had ik in diezelfde week een reünie van de basisschool. Ik raakte in gesprek in de trant van: “Hoe gaat het en wat doe je nu?”, je kent het wel. Plots werd ik aangesproken door een oude vriendin: “laat me raden, jij bent kapster geworden en hebt een eigen kapsalon. Dat wilde je toch altijd?”. Ik stond perplex! Hoezo wist zij iets van mij wat ik zelf al lang weer vergeten was? Vanaf dat moment kon ik alleen nog maar denken; “Ik wil dit, ik doe het!”

En dat deed ik. Eind 2009 nam ik officieel de zaak over. Al snel kwam ik mezelf als ondernemer tegen, want aardig gevonden worden en respect afdwingen zijn dingen die niet makkelijk samen gaan. Ik heb aardig wat personeel versleten en de Franchise waar ik in zat bleek niet zo rooskleurig te zijn als mij werd voorgespiegeld. Targets halen, iedere dag 100% geven en het personeel stimuleren op omzet. Daarnaast werd er veel beloofd en weinig gedaan. Elke dag bleef ik mezelf persoonlijk ontwikkelen om het beste uit mezelf te halen. Zowel zakelijk als privé. Ik woonde managementvergaderingen bij en kreeg trainingen, van knippen tot business coaching in binnen-en buitenland. Het was een ware rollercoaster.

In 2014 vroeg ik mezelf af of dit eigenlijk wel was wat ik echt wilde? Past deze manier van ondernemen, leven en mensen met talenten verder ontwikkelen wel bij mij? Diegene die ik door alles geworden ben, ben ik dat wel? Ik besloot te stoppen, belandde in een zakelijke vechtscheiding en raakte vervolgens helaas overspannen. De belangrijkste vragen waren voor mij op dat moment: “Wat nu? Wie ben ik? Waarom koos ik voor dit bedrijf een aantal jaren geleden? Wat heb ik geleerd? Wat past bij mij en wat niet?”.

Diep van binnen wist ik eigenlijk wel wat ik wilde en dat was mensen verder helpen op hun weg naar het echte geluk. Ik wilde mensen hun passie laten volgen, zowel zakelijk als privé. Om dat te kunnen doen heb ik mezelf eerst helemaal af laten pellen. Ik kwam in aanraking met coaches en psychologen. Gelukkig wist ik goed aan te voelen voor mezelf wie ik nodig had om te bereiken wat ik wilde bereiken.

Tijdens deze periode kwam ik een heel bijzondere dame tegen. Door middel van haar methode viel er veel op zijn plek. Ik ontdekte hierdoor mijn kwaliteiten. Ik begreep door deze inzichten waarom ik zo goed was in mensen analyseren en probleemoplossend denken. Daarnaast “zie” ik veel bij mensen die anderen niet kunnen zien en weet ik hiermee verbanden te leggen met betrekking tot hun gesteldheid of gedrag. Dit zijn kwaliteiten die te maken hebben met de begaafdheid helderziendheide te zijn. Niet alleen zakelijk maar ook privé viel er vanuit het verleden tot nu enorm veel op zijn plek en dat gaf veel zelfvertrouwen.

Van een hoopje ellende was ik daarom binnen een halfjaar een stralende vrouw, zelfverzekerd en wist weer wat ik wilde. Mijn doel was bereikt; ik stond in mijn kracht! Mijn volgende doel was vanaf dat moment; mijn kwaliteiten en opgedane ervaring zowel zakelijk als privé gaan gebruiken om mensen weer een gelukkiger mens te laten worden! Omdat ikzelf ben behandeld door middel van de Theta-methode en wist wat je er allemaal mee kunt bereiken ben ik de opleiding hiervoor gaan volgen. Nadat ik mijn opleiding afgerond had, had ik al sneller cliënten dan überhaupt een logo of website.

In 2016 ben ik officieel begonnen met mijn bedrijf “We DOP” (wij delen onze passie). Soms knijp ik mezelf nog even, omdat ik nooit had durven dromen een aantal jaren geleden dat ik zou zijn wie ik nu ben en staan waar ik nu sta.

 Het liefste geef ik bij deze iedereen mee dat je je altijd bewust moet zijn van het feit dat alles wat je creëert in je leven voortkomt uit je eigen keuzes, gevoelens en overtuigingen. Durf naar jezelf te kijken, werk eraan en kom in je kracht!

 

Eefje de Wind                                                                                                                      Eigenaresse/coach/trainer                                                                                                             WeDOP                                                                                                                                     

2 Responses so far.

  1. Lia Hulst schreef:

    Lieve Eefje, wat mooi geschreven en wat zit er n kracht in jouw verhaal! Je zou n boek kunnen schrijven . Liefs van Lia

Leave a Reply

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.